Säätiön historia

Kaarlo ja Tyyne Lintulan Säätiö sr

Säätiön toiminta perustuu vuonna 1957 ja 1959 lapsettomina kuolleiden rovaniemeläisten Kaarlo ja Tyyne Lintulan testamenttiin. Kaarlo toimi Rovaniemellä monitaitoisena peltiseppänä ja vietti vapaa-aikaansa kalastamalla. Hän oli tuttu näky Saarenkylän ja Koskenkylän asukkaille ajaessaan keskimoottoriveneellä kohti Olkkakoskea.  Kaarlo oli alunperin kotoisin Tampereelta ja Tyyne o.s. Leppänen Kurusta, mutta he olivat muuttaneet jo ennen sotia Rovaniemelle. He asuivat omistamassaan liikekiinteistössä Rovakadun ja Pekankadun kulmassa, jossa tänään toimii Kiinteistö Oy Lintulankulma osana Sampokeskusta.

Kaarlo ja Tyyne Lintulan Säätiö on merkitty säätiörekisteriin 8.2.1962.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö jakaa vuosittain ansaintatuotoistaan opintoavustuksia ja tutkimusapurahoja. Säätiön yhteydessä toimii lisäksi Lyyli Tuovisen Erikoisrahasto täysin raittiille opiskelijoille ammattiopintoja varten ja Kreeta Rautajoen rahasto.

Säätiön velaton tase on n. 1,4 milj.euroa. Varat muodostuvat pääosin luonnollisille henkilöille pitkäaikaisilla sopimuksilla vuokratuista asuinhuoneistoista.

Säätiön hallituksessa toimii ammattitaustansa vuoksi lappilaiseen elämään hyvin perehtyneitä henkilöitä. Hallituksen jäsenillä on vaitiolositoumus. Säätiöllä ei ole luottamushenkilöiden lisäksi palkattua henkilökuntaa.

Vuoden 2021 opintoavustusten ja tutkimusapurahojen yhteismäärä oli 25.000 euroa. Hakuaika oli elo-syyskuussa. Hakemusten tiedot käsitellään luottamuksellisina.